Tečaj prve pomoči za člane KD Felixi

V kolesarskem društvu Felixi se zavedamo pomena ustreznega znanja o nudenju prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja. V ta namen organiziramo brezplačni tečaj prve pomoči, ki je namenjen vodjem skupin in ostalim zainteresiranim članom.

Delavnica, ki bo vključevala praktično usposabljanje temeljnih postopkov oživljanja in uporabe zunanjega avtomatskega defibrilatorja (AED), bo potekala v sredo, 3. aprila 2024 od 18. do predvidoma 20. ure, v sejni sobi Občine Trzin, Mengeška cesta 22, 1236 Trzin.

Predavatelj iz Rdečega križa Slovenije – območno združenje Domžale, dr. Matic Juhant, nam bo s pomočjo lutke in defibrilatorja prikazal pravilno izvajanje tehnik oživljanja. Za uspešen prenos znanja bo vsak udeleženec imel priložnost na lutki vaditi masažo srca in umetno dihanje, ter se seznaniti z uporabo AED.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdiš s predhodno prijavo in sicer do vključno 1.4.2024 na e-naslov: marjan@felixi.si. Ne zamudi priložnosti za obnovitev in nadgradnjo ključnega znanja, ki lahko nekoč reši življenje. Prijavi se zdaj!

Znanje prve pomoči je bistvenega pomena, saj lahko hitra in ustrezna intervencija v kritičnih situacijah reši življenje ali zmanjša resnost poškodb. Kolesarji smo med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu in smo izpostavljeni različnim nevarnostim, kot so prometne nesreče, padci ali srčni infarkti. S pravilno usposobljenostjo lahko hitro in učinkovito nudimo prvo pomoč poškodovanim osebam, kar lahko v kritičnih trenutkih naredi razliko med življenjem in smrtjo.

Deli s prijatelji