Marija dosegla izjemno 3. mesto na Parenzana Ultra Trail 2024

V svetu tekaških podvigov so zgodbe o vztrajnosti, odločnosti in neomajni volji tiste, ki navdihujejo. In prav takšno zgodbo je na dogodku Parenzana Ultra Trail, ki je potekal ta vikend, 17. februarja 2024, spisala naša članica Marija, ki je s svojim podvigom napolnila srca članov KD Felixi s ponosom.

V tekmi, kjer udeleženci premagajo kar 88 kilometrov slikovite in zahtevne poti, ki povezuje Hrvaško in Slovenijo po trasi nekdanje ozkotirne železnice Parenzana, je Marija dokazala svojo izjemno pripravljenost. S štartno številko 237 in z neverjetno mentalno ter fizično pripravljenostjo, je osvojila tretje mesto med ženskami, pri čemer je svoj tekaški čas zapečatila pod devetimi urami, natančneje pri času 08:59:02.03.

Kraljevska »ULTRA« trasa dolžine 88 km se je pričela v Poreču in je najprej potekala po asfaltni poti, kasneje pa večino po urejeni makadamski in naravni površini od začetka Parenzane in po označeni trasi mimo Višnjana, Vižinade, Motovuna, Livad, Grožnjana, Buj, vse do mejnega prehoda in naprej do cilja v Portorožu.

Marija je ob tem delila svoje vtise: »Ta tek je nekaj med trailom in cestnim tekom, vzponi so položni, jih je pa seveda potrebno preteči. V zastavljenem tempu sem vztrajala od starta do cilja in za las ujela ciljni čas devetih ur in tretje mesto med ženskami. Večino časa sva tekla skupaj z Dejanom, hvala za družbo in tempo.« Zaveda se, da brez podpore uspeh ne bi bil mogoč: »Na kolesu nas je občasno spremljal Bogo in nas čakal v zasedah, hvala za podporo in slike. Hvala tudi vsem za navijanje in podporo ob progi. Super je bilo.«

Marijin uspeh na Parenzana Ultra Trail 2024 je zgled, kako z neomajno odločnostjo lahko vsak zastavljen cilj postane dosegljiv. Marija, čestitamo ti za tvoj izjemen dosežek in hvala, da si navdih za vse nas v KD Felixi ter širši tekaški skupnosti!

Deli s prijatelji