Felixi na Istra 300: premagovanje kilometrov, vzponov in osebnih meja!

Start in cilj dogodka, ki je letos privabil več kot 2800 kolesarjev iz 41 držav, sta bila v Poreču, vsaka od treh tras pa je potekala po slikoviti istrski pokrajini, ki bo udeležencem za vedno ostala v spominu. Dogodek je tako postal pravi mednarodni kolesarski praznik.

Istria300 je ponujala tri različne trase, ki so zadovoljile tako začetnike kot tudi izkušene kolesarje. Istria 168 je bila primerna za tiste, ki so želeli doživeti Istro na najhitrejši možni način. Istria 235 je bila že nekoliko zahtevnejša in je bila namenjena tistim, ki so iskali malo večji izziv. Glavna in najbolj razburljiva trasa, Istra 300, pa je bila za najbolj pogumne, ki so želeli resnično preizkusiti svoje meje.

Mateja in Bogo sta se odločila za osnovno oz. najhitrejšo 168 kilometrsko traso s 2400 višinskimi metri vzpona, medtem ko se je Dušan podal v boj z najtežjo preizkušnjo, dolgo 300 kilometrov, ki je vključevala kar 5200 višinskih metrov vzpona. Vsak od junakov je izbral svojo traso, pri tem pa so se vsi strinjali, da so meje le preizkus lastnih sposobnosti.

Po končani preizkušnji je Dušan povedal: »Rampe, ki jim ni videti konca. Vmes malo uživancije, pa precej saferja, ampak smo zborbal. Kjer je volja, je moč.« Predsednik društva, Marjan, pa je ob tem dodal komentar: »Križev pot in veličasten podvig, vse obenem.«

Deli s prijatelji