DA STE DOBRODELNI, NAMENITE DOHODNINO TISTIM, KI SO VAM PRI SRCU!

Kolesarjenje je ena najbolj priljubljenih množičnih dejavnosti v Sloveniji. Hkrati je tudi dejavnost v javnem interesu, saj lahko kolesarimo vsi in skoraj povsod.

Na podlagi Zakona o dohodnini je Vlada Republike Slovenije v letu 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Ta vsem davčnim zavezancem omogoča, da lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam, torej tudi našemu društvu.

Če ste z delom, ki ga opravljamo v Kolesarskem društvu Felixi iz Trzina zadovoljni, vas vabimo, da tudi sami postanete Felixovi prijatelji in nas podprete. Najlažje to storite tako, da nam namenite del svoje dohodnine, ki vam jo sicer vzame državni proračun. Za vas to ne bo dodatni strošek, članom društva KD Felixi pa na ta način zbrana sredstva predstavljajo dragocen vir denarja za pokritje najbolj nujnih stroškov pri organiziranju društvenega kolesarjenja in navdih za nove projekte.

Da bi bilo nakazilo dela vaše dohodnine uspešno, smo pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport z Odločbo št. 6717- 16/2014/4 (08-09) pridobili status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa in je zato uvrščeno na državni Seznam upravičencev do donacij iz dohodnine.

Za donacijo se vam toplo zahvaljujemo in vas z veseljem vabimo v svoje vrste in seveda k druženju na kolesu.

Naši podatki so:

KOLESARSKO DRUŠTVO FELIXI
MENGEŠKA CESTA 9
1236 TRZIN
Davčna številka: 34290095

Lep kolesarski pozdrav,

Marjan Ferkolj
Predsednik KD Felixi Koliko me donacija stane?

Donacija 0,5 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu.
Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni potrebno ponovno oddajati!


Kako lahko doniram?
Obstajata dva načina:

  • s posebnim obrazcem (Doh-Don), ki ga izpolnite na spletni strani eDavki (naša davčna številka je 34290095) ali 

  • z obrazcem, ki ga natisnete in izpolnite (OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad.