Dragi člani KD Felixi in naši simpatizerji!

 

Obveščamo vas, da je zaradi sanacije plazu najavljena popolna zapora dela ceste na Pavličevo Sedlo do 30.10.2020, tako da našega tradicionalnega Srečkovega maratona letos ne bo mogoče izpeljati  po že 10-krat odpeljani trasi.

 

Za vse, ki si želite s cestnim kolesom spoznavati nove poti po Sloveniji, si ogledati tipične znamenitosti krajev in se razvajati s pristno slovensko kulinariko, smo letos  pripravili nov kolesarski izziv.

                                                     

V sodelovanju z našim kolesarjem Gašperjem Rainerjem, ki živi v Trzinu in prihaja iz Bistrice ob Sotli, bomo organizirali dvodnevni kolesarski izlet iz Trzina do reke Sotle na vzhodnem obrobju Slovenije, kjer se v skritem kotičku južne Štajerske nahaja Bistrica ob Sotli. Da bo pot tja in nazaj bolj zanimiva je speljana po dveh različnih trasah, ki se prekrijeta šele v Domžalah.  

 

Povzetek celotne trase: 270 km in 2.700 vm

 

Izlet je namenjen vsem, ki si želite druženja, povezovanja, prijateljevanja in si dovolite tudi uživati na kolesu. Poleg članov 1. in 2. skupine KD Felixi se izleta lahko udeležijo tudi ostali kolesarji,  ki niso člani KD Felixi.  Izlet je primeren za dobro pripravljene kolesarje, ki imajo letos za sabo vsaj kakšno 100-tko. Tempo bo zmeren in bo prilagojen udeležencem. V primeru večjega števila prijavljenih kolesarjev bo kolesarjenje potekalo v več manjših homogenih skupinah od 6. do 8. udeležencev, ki jih bomo sestavili po moči prijavljenih kolesarjev.

 

Termin dogodka:

 

Odhod iz Trzina sobota 22. 8. 2020 ob 8.00 uri*

Lokacija štarta: Spar, Trzin.

Prihod v Trzin: nedelja 23. 8.2020 do 17.00 ure.
Opomba: uro štarta bomo po potrebi naknadno prilagodili glede na prijave (zamik štarta po skupinah)

 

Prijave in cena:

 

Prijave bomo zbirali do petka 7.8.2020. Ob prijavi bomo pobrali vaš prispevek v višini 35 EUR na osebo za člane KD Felixi, ki imajo plačano članarino za leto 2020. Drugo polovico stroška bomo pokrili iz sredstev KD Felixi.  Cena za ostale kolesarje, ki niso člani našega društva znaša 70 EUR.

 

Kontaktne osebe za prijavo in plačilo prispevka: 

  • 1. skupina KD Felixi: Metka (040 932 664);

  • 2. skupina KD Felixi: Tea (031 229 260);

  • ostali: Marjan (040 871 541).

     

Podrobnejši opis:

 

Prvi dan (sobota 22.8.2020) – Iz Trzina do Bistrice ob Sotli po deželi cvička – 150 km in 1.500 vm (trasa dan 1)

 

Kolesarjenje bomo začeli v Trzinu, od koder se bomo čez Domžale, Ihan in Laze pri Dolskem podali do Litije. Pot bomo nadaljevali skozi Šmartno ob Litiji, ki mu bo sledil vzpon proti Gabrovki, od kjer sledi spust do Mirnske doline in naprej do Mokronoga. Po krajšem klancu se cesta spusti proti  Zburam in Škocjanu, kjer sledi ravnina do Šentjerneja. V Kostanjevici na Krki je predviden malo daljši postanek za malico in po želji osvežilno kopanje v reki. Pot bomo nadaljevali do Čateža ob Savi. Za popestritev izleta bomo prečkali reko Savo s splavom in nadaljevali kolesarjenje skozi mestece Brežice do Bizeljskega. Tam nas čaka ogled tamkajšnjih repnic, ki pomenijo pomembno turistično zanimivost tega območja. Repnica je jama, skopana v kremenčev pesek, ki služi kot kmetijski objekt za shrambo pridelkov. V repnicah nas čaka presenečenje, da poskusimo tisto najboljše, kar  se danes skriva v njih. Sledil bo nekoliko daljši klanec in spust do Bistrice ob Sotli in gostilne Šempeter (po domače pri Feliksu), kjer nas bo čakalo gostoljubje, domačnost in zasluženo razvajanje s pristno slovensko kulinariko (na sliki Kozjanska kruhova potica, sladica hiše)Predvidena je nočitev v lepo urejenem Hostlu Gabronka, kjer bomo prespali na skupnih ležiščih, možnost pa je tudi doplačila in najema sobe za dve ali tri osebe.

 

Drugi dan (nedelja 23.8.2020) – povratek iz Bistrice ob Sotli v Trzin po zasavski trasi - 120 km in 1.200 vm (trasa dan 2)

 

Zjutraj po zajtrku v gostilni Šempeter sledi povratek domov, po tako imenovani zasavski trasi, kjer gozdovi in rahel veter, ki zavija po strugi reke Save, ustvarjata prijetno klimo za kolesarjenje tudi sredi poletja. Predvidena trasa: Podsreda, Brestanica, Sevnica, Radeče, Zidani most, Zagorje ob Savi, Izlake do Trojan. Po daljšem postanku na Trojanah za pijačo in trojanske krofe bo sledil še spust do Blagovice in naprej skozi Lukovico, Domžale do Trzina. Izlet bomo končali s skupnim druženjem ob pijači v Trzinu.

Slika celotne trase:


 

 

Opcijsko: Vsi tisti, ki si boste želeli manj kolesarjenja, se boste lahko nazaj del poti vrnili z vlakom, saj drugi dan velik del poti poteka ob železniški progi (Brestanica, Blanka, Sevnica, Radeče, Zidani Most, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje).


Kaj je vključeno v ceno?

Predvidena polna cena je 70 EUR in vključuje: vožnjo s splavom, malico v Kostanjevici (sendviči, banane, voda), ogled repnic z degustacijo vina, večerja (delno vključena pijača), spanje na skupnih ležiščih (doplačilo za sobo za dve osebe znaša 8 EUR po osebi), zajtrk in okrepčila na Trojanah.

Informativna cena vlaka, ki ni vključena v ceno: Brestanica – Ljubljana (7,20 EUR + 1,50 EUR doplačilo za kolo, ki ni odvisno od dolžine vožnje).

Vmesni postanki?
Poleg daljših predvidenih postankov bodo po potrebi po skupinah tudi krajši postanki


Kaj pa v primeru slabega vremena?

V primeru slabe vremenske napovedi ali premajhne udeležbe bo kolesarjenje odpovedano, že plačani prispevki bodo vrnjeni.

Kje bomo spravili kolesa?
V hostlu imajo posebno sobo, kjer  bomo lahko spravili in zaklenili kolesa.

Spremljevalno vozilo?
Na poti bomo imeli za spremljevalno vozilo osebni avto, kamor boste lahko oddali vašo prtljago. V spremljevalnem vozilu bomo imeli banane, sendviče, vodo, energetski napitek, nekaj rezervnih, zračnic, pumpo, osnovno kolesarsko orodje. Vsak naj ima s seboj na kolesu tudi rezervno zračnico.   

Imate še kakšno vprašanje?  

Vsem prijavljenim udeležencem bomo pred odhodom sporočili še bolj podrobne informacije. 
 
Dodatne informacije: vodja izleta Gašper (041 968 106) ali Metka (040-932-664 ) ali Marjan (040 871 541).
 

  

Vabljeni!